Lämpöpumput

Oikea lämpöpumppuvalinta voi tuoda hurjaa säästöä lämmityskuluihin.

Ilmalämpöpumput (ILP)
Ilmalämpöpumppu on lämpöpumpuista edullisin ja yksinkertaisin järjestelmä, se sopii käytännössä jokaiseen kotiin. Ilmalämpöpumppu käyttää hyväkseen ulkoilman sisältämää lämpöenergiaa ja puhaltaa lämmön seinälle sijoitettavan sisäyksikön kautta sisäilmaan. Lämmityksen lisäksi ilmalämpöpumpuilla voidaan viilentää, suodattaa ilman epäpuhtaudet ja pienhiukkasia ja takkatoiminnon avulla levittää takan tai muun lämmönlähteen tuomaa lämpöä laajemmalle alueelle. Ilmalämpöpumpussa on tärkeää säännöllinen huolto ja se, että sitä käytetään oikein.

Maalämpöpumput (MLP)
Maalämpö ottaa lämpöenergiansa maasta, vedestä tai kalliosta. Maalämpöpumppu lämmittää ilma­vesilämpöpumpun tavoin sekä lämmitys­ että käyttöveden.

Ilma­vesilämpöpumput (IVLP)
Ilma­vesilämpöpumppu hyödyntää ulkoilman lämpöenergiaa, ja käyttää sitä sekä käyttöveden, että lämmitysveden lämmittämiseen. Ilma­vesilämpöpumppu sopii kaikkiin vesikiertoisiin kiinteistöihin – myös sellaisiin, joissa maalämpöä ei voida hyödyntää. Ilma­vesilämpöpumppujen määrä lisääntyy kovaa vauhtia, koska tekniikka on kehittynyt niin pitkälle, että se toimii luotettavasti myös Pohjolan olosuhteissa.